Conceptbeeld Daglicht_zonder logo

Expositie ‘Het Licht Zien!’

Het Licht Zien! een expositie over daglicht in architectuur

Op zondag 23 januari werd met een livestream-lezing door Atto Harsta de nieuwe expositie ‘Het Licht Zien!’ van het ABC Architectuurcentrum Haarlem geopend. In deze expositie, die als thema ‘daglicht in de architectuur’ heeft wordt ingegaan op de vraag hoe we zó kunnen ontwerpen en bouwen dat daglicht bijdraagt aan een aangenaam en gezond binnenklimaat.
Dat daglicht van groot belang is voor het binnenklimaat en grote invloed heeft op het welzijn van zowel mens als dier weten we bij de Hak4t Groep natuurlijk al lang. Al meer dan 30 jaar werken we aan slimme lichtoplossingen om het juiste daglicht in gebouwen te verkrijgen via dak en gevel. We vinden het dan ook heel mooi dat het ABC Architectuurcentrum Haarlem nu een tentoonstelling wijdt aan daglicht in de architectuur. Als partner van Stichting Dutch Daylight, één van de partijen die de tentoonstelling mede mogelijk heeft gemaakt, willen we u graag attenderen op deze interessante expositie. 
En neem de tijd om de livestream lezing van Atto Harsta eens terug te kijken. In deze lezing verwijst hij onder ander naar Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en de Van Nelle fabriek in Rotterdam waar Braat, in de twintiger jaren van de vorige eeuw, stalen ramen heeft geleverd. 

De expositie ‘Het Licht Zien!’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde, Stichting Dutch Daylight, Mirck Architecture, DRAW architecten en Jochemsenthani AR en is zeker een bezoekje waard. Wilt u meer weten? https://www.architectuurhaarlem.nl/activiteit/het-licht-zien

De expositie loopt nog tot 17 april 2022, dus plan uw bezoek alvast!  

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

paul-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Paul Hakvoort, COO