Beth Shalom woon-zorgcomplex Amsterdam

   Terug naar overzicht

Beth Shalom woon-zorgcomplex Amsterdam


Beschrijving
Hakvoort daglicht heeft voor dit multifunctioneel en karakteristiek zorgcentrum met de Joodse identiteit in Amsterdam het bestaande zadeldak van de Soeka vervangen door een nieuw zadeldak.In het dak moest een openslaand gedeelte komen van 1,96 meter bij 0,75 meter dat tijdens het loofhutten feest handmatig geopend kan worden. En met deze wensen is het team van Hakvoort daglicht naar de tekentafel gegaan om een passende maatwerkconstructie te maken. 

Oppervlakte
Het zadeldak heeft een afmeting van 9000 mm x 3500 mm, en is in het midden van het platte dak geplaatst, met daar omheen een goot van 600 mm bedekt met bitumen dakbedekking.

Uitvoering
Het geheel is uitgevoerd met aluminium draagprofielen en zetwerken waaropmeer wandige polycarbonaat kanaalplaten toegepast zijn, die ingeklemd worden door aluminium buitenlijsten. De zetwerken aan de buitenzijde zijn voorzien van isolatie en tevens ingeklemd door aluminium buitenlijsten. Een eis van de opdrachtgever was dat de luiken handmatig te openen moeten zijn en niet mechanisch.

Producttype
Braat HI beglazingsysteem in volledig maatwerk. 
Beglazing: 20 mm opaal 7-wandige polycarbonaatplaat, voorzien van een UV-beschermende toplaag, U-waarde 1.65 W/m².K.

Bijzonderheden
Hakvoort daglicht heeft dit samenwerkingsproject als hoofdaannemer uitgevoerd waarbij een dakdekker en een installateur zijn ingehuurd voor aanvullende werkzaamheden. Alle dakbedekking in de omringende goten is vervangen en op afschot gelegd door middel van isolatie. Er is een overstort gemaakt en de gevelaansluiting is opnieuw voorzien van loodvervanger die tot het binnenblad is aangebracht en ingevoegd. Alle bestaande elektra en verwarming is gedemonteerd en afgevoerd. De binnen afwerking is opnieuw geschilderd. Alles betreffende het zadeldak is in 3D getekend. 

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij Maror

Plaats
Amsterdam

Land
Nederland

Fotograaf: 
Bjorn Vijlbrief 

 

Ook verbouwplannen? Klik hier voor onze daglicht oplossingen!