ORS ZUITNL the sports community tennishal Etten-Leur

   Terug naar overzicht

ORS ZUITNL the sports community tennishal Etten-Leur


Beschrijving
Nieuwbouw van sportcentrum ZUITNL. Hakvoort daglicht, onderdeel van Hak4t slimme lichtoplossingen heeft de gevels en het schuifdak voorzien van polycarbonaat klikpanelen. 

Oppervlakte
Gevels rondom ± 1320 m²  
Dak 4630 m² 

Uitvoering
De gevels zijn voorzien van lichtdoorlatende polycarbonaat lichtbouwelementen gevat rondom in brut aluminium profielen. De 50 dakwagens en 10 vaste delen in het dak zijn voorzien van polycarbonaat lichtbouwelementen gevat in brut aluminium profielen en aluminium zetwerk t.b.v. aansluiting bouwkundige constructie.

Producttype
Voor zowel de gevels als het dak zijn Polycarbonaat Lichtbouwelementen  40mm 6 wandig kleur Opaal  U waarde 1.20 W/m²K gebruikt. 

Bijzonderheden
Hakvoort daglicht is door de eigenaar Hans Remie al in het ontwerpproces betrokken om tot het gewenste eindresultaat te komen. De uitdaging lag er vooral in een zo efficiënt mogelijk lichtdoorlatende openschuifbare dakconstructie te maken. Het werk is uitgevoerd in opdracht van Thinking Steel Gilze, zij hebben het stalen frame zo doorontwikkeld dat het zo efficiënt mogelijk was. Hakvoort heeft die frames bekleed met polycarbonaat in een zo vlak mogelijk systeem. In Gilze hebben we de dakwagens (afmeting 17m lang en 4,5 m breed) in de productiehal afgemonteerd. Deze zijn door Thinking Steel compleet vervoerd naar de bouwplaats Etten–Leur en daar als complete elementen op de dakconstructie gehesen. De onderste strook van het dak zijn vaste delen, de 4 bovenliggende dakwagens schuiven daar overheen. Het dak boven de tennisbanen (3e verdieping) kan voor 90% open in 4 minuten tijd. Een uniek sportcentrum en project waarvoor we eigenaar Hans Remie en opdrachtgever Thinking Steel hartelijk danken voor het vertrouwen en de goede samenwerking.

Plaats
Etten-Leur

Land
Nederland

Fotografie:
Marcel Otterspeer, Willemse Compleetbouw en Quadrant Architecten

Meer weten over al onze daglicht producten? Klik hier!