ICEhouse™ Davos

   Terug naar overzicht

ICEhouse™ Davos

 
Beschrijving
Van 21 tot en met 24 januari 2020 wordt in Davos, Zwitserland, de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum gehouden. In totaal zo’n 3000 CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, hoogleraren, internationale politici en journalisten zijn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken. Verschillende deelnemers ontmoetten elkaar in het centraal gelegen ICEhouse TM welke  onder andere door de inzet van Hakvoort daglicht (onderdeel van de Hak4t groep) is opgebouwd.
 
Uitvoering
Het ICEhouse TM - waar de ICE staat voor Innovatie voor de circulaire economie -  is een ontwerp van de Amerikaanse architect William McDonough +Partners, die bekend staat om zijn cradle-to-cradle gedachtegoed. Het ontwerp is voornamelijk opgetrokken uit een flexibel en demontabel aluminium frame en transparante Lumira Aerogel kunststof panelen. Ideaal als (tijdelijke) voorziening om een gerieflijk onderkomen te creëren. SABIC, één van de grootste spelers op de wereldwijde markt van kunststof panelen en tevens nauw betrokken bij de tot standkoming van het ICE house, heeft reeds meerdere keren Hak4t’s divisie Hakvoort daglicht benaderd als specialist voor de montage en demontage voor het gebouw. Al eerder werd het ICE HOUSE in Davos gebruikt bij het WEF 2016 en later ook als inspiratieruimte in The Valley op Schiphol. 
 
Producttype
Cradle-to-cradle ontwerp. Lichtdoorlatende vlakke wand/gevel constructie, transparante Lumira Aerogel (Sabic) kunststof click-panelen.
 
Opdrachtgever
Mc Donough
 
Plaats
Davos 
 
Land
Zwitserland
 

Lees nu meer over een daglichtconstructie op maat